Inkomensvoorziening

Inkomen hebben is belangrijk. Maar wat als u arbeidsongeschikt wordt of straks met pensioen gaat? Het is van belang dat u uw financiële zaken goed op orde te heeft, voor nu en voor later. Prorisk helpt u hier graag mee. U kunt dan denken aan de volgende zaken.

Pensioen: is mijn pensioen goed geregeld?

U vraagt zich vast wel eens af of uw inkomen na uw pensionering wel voldoende zal zijn. Kunt u uw auto houden? Wordt de droom van een verre reis ooit werkelijkheid? Kortom: in hoeverre is er sprake van een pensioengat? De meeste mensen werken tijdens hun loopbaan voor verschillende werkgevers. Ook komt het regelmatig voor dat iemand tijdelijk minder of zelfs helemaal geen betaald werk heeft. Dit heeft allemaal gevolgen voor de pensioeninkomsten.

Rekensom
Meestal wordt er een simpel rekensommetje gemaakt om te bepalen of uw pensioen voldoende is. Wanneer het 70 procent van het bruto eindsalaris bedraagt, hebt u een toereikend inkomen. Hebt u een lager pensioen dan dit percentage, dan hebt u te maken met een pensioengat.

Besparingen na pensioen
Deze berekening is weliswaar eenvoudig, maar houdt geen rekening met de uitgaven na de pensioendatum. Want ook in de uitgaven na het pensioen zijn er individuele verschillen. Woningbezitters zullen op het moment dat zij met pensioen gaan hun hypotheek misschien al (grotendeels) hebben afgelost. Dat scheelt aanzienlijk in de woonlasten.

Extra uitgaven na pensioen
Behalve besparingen zijn er na het pensioen meestal ook extra uitgaven. Veel gepensioneerden hebben immers wensen op het gebied van hobby's en reizen. De kosten die deze wensen met zich meebrengen, hangen af van het soort wens. Het maakt uiteraard nogal wat uit of iemand van plan is om thuis al zijn boeken nog eens te gaan lezen of om de ene verre reis na de andere te gaan maken.

Pensioenregelingen zijn wat ons betreft adviesgevoelige financiële zaken die vragen om een persoonlijke benadering. Wij geven er de voorkeur aan om in gesprek met u te kijken wat voor u binnen de huidige wetgeving de meest passende oplossing is. Ga naar onze contactpagina als u met ons een afspraak wilt maken over uw pensioen!

Direct ingaande lijfrente

Een direct ingaande lijfrente is een verzekering of rekening die de uitkering verzorgt van uw privé-pensioen. Deze kan variëren in looptijd en uitkering. Direct ingaande lijfrentes zijn er in verschillende vormen: de Oudedagslijfrente, de Tijdelijke oudedagslijfrente, de Overbruggingslijfrente en de Nabestaanden-lijfrente.

Wij bieden u 2 varianten van lijfrente uitkeringen aan en bespreken met u de voor- en nadelen hiervan. Zo houden wij rekening met successie wetgeving, tijdelijke en of levenslange uitkeringen, met of zonder volledige overgang op de nabestaande bij overlijden. Afhankelijk van wat het best bij uw persoonlijke situatie past, zullen wij u een direct ingaande lijfrente bieden in de vorm van een bankrekening of een verzekering. Voor advies over deze vormen van Lijfrente kunt u contact opnemen van een van onze adviseurs.

Arbeidsongeschiktheid

Bij arbeidsongeschiktheid blijkt vaak dat iemand onvoldoende verzekerd is. Na een inventarisatie van uw wensen en uw persoonlijke situatie kunt u via Prorisk een aanvullende Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Zo zijn er Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen om uw woonlasten (zowel huur- als koop woningen) te verzekeren. Tevens is het werkloosheidsrisico mee te verzekeren.

Onze adviseurs kunnen uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid in kaart brengen. Een persoonlijk gesprek met een daarbij behorende inventarisatie horen daarbij.

Ga naar contact als u met ons een afspraak wilt maken over het verzekeren voor arbeidsongeschiktheid !

Een moment geduld...