Dit is mijn situatie: Ik ga een huis kopen, verkopen of huren

Hieronder vindt u een overzicht van de zaken waarmee u rekening moet houden op het moment dat u een nieuw huis wilt gaan kopen. Maar ook als u uw huis gaat verkopen of een nieuw huis gaat huren.

Hypotheek

Welke hypotheekvorm is voor u het beste? Iedereen die op zoek is naar een nieuwe hypotheek heeft wel eens met deze vraag geworsteld. Op onze website vindt u een uitleg over diverse bestaande en gangbare hypotheekvormen die in Nederland worden gebruikt. Wilt u meer weten over de best passende hypotheek voor uw situatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.
Ook als u op het punt staat uw huis te verkopen, adviseren wij u graag over uw lopende hypotheek.

Wijziging/opnieuw afsluiten verzekeringen

Uw betrekt binnenkort een nieuwe huur- of koopwoning. Op het moment dat u van huis verandert is het belangrijk dat uw verzekeringen aangepast worden aan uw nieuwe situatie. Dit betekent vaak het afsluiten van nieuwe verzekeringen of het herzien van uw bestaande verzekeringen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een brandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering, inboedelverzekeringopstalverzekering.

Waardeberekening woning

De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om uw woning opnieuw op te bouwen, bijvoorbeeld na brand. De herbouwwaarde is de basis voor de opstalverzekering van uw huis. De herbouwwaarde wordt bepaald in een taxatierapport. Prorisk helpt u op weg indien een waardeberekening van uw woning nodig is. Vanaf oktober 2017 hebben wij ook een opstalverzekering met garantie tegen onderverzekering. De herbouwwaarde is dan niet van belang.

Wilt u meer weten over de zaken die u moet regelen als u een woning gaat kopen, huren of verkopen, neem dan contact op met Prorisk.

Een moment geduld...